Vaak Gestelde Vragen

Vaak Gestelde Vragen

Wat is Infor Baan?

Baan is de voorloper van Infor 10 ERP en Infor ERP LN – een ERP systeem dat verkocht en ondersteund wordt door Infor. De voorgaande versies zijn bekend onder de namen; Triton, Baan IV, Baan V en Baan ERP. Er zijn over de hele wereld gigantisch veel gebruikersdie met één van deze versies werken. Het is een goed en solide ERP systeem dat destijds zeer innovatief en relevant was. Wellicht kent u het systeem nog via voorgaande eigenaren – Invensys en SSA Global.

Zijn jullie een Infor/Baan Partner?

Nee, dat zijn wij niet. In de eerste plaats is ons doel u te helpen het uiterste uit uw ERP software te halen. Het gaat ons dus niet om het verkopen van extra licenties. Omdat wij onafhankelijk zijn, kijken wij wat het beste is voor u – en niet voor Infor.

Zijn jullie dan wel zo goed?

Wij hebben zeer veel, zeer tevreden klanten die met onze expertise en advies het optimale uit hun Baan software halen – en dus het meeste uit hun investering halen. Onze consultants hebben jarenlange ervaring met het implementeren van Baan en ERP – wij hebben zelfs een aantal voormalige Baan en Infor medewerkers in dienst.

Moet ik Baan blijven gebruiken, of moet ik overstappen naar een ander ERP systeem?

Dat hangt ervan af. Voor het ene bedrijf kan het beter zijn om overstappen naar een ander ERP systeem, voor het andere kan het beter zijn te blijven bij het bestaande systeem en dit te optimaliseren. Voor weer een ander is het misschien het beste over te stappen op het meest recente ‘Baan’ systeem – Infor 10 ERP. Al deze drie bovenstaande antwoorden zijn dus mogelijk. Wij zijn een onafhankelijke partner en kunnen u dus een onafhankelijk advies geven over wat voor u het beste is.

Wie is jullie concurrentie?

Wij zien onszelf niet als concurrenten van Infor – wij zijn een onafhankelijk bedrijf, maar boven alles zijn wij vooral een team van mensen dat het leuk vind om met dit product te werken. Overigens zijn wij wel het enige bedrijf dat inmiddels zoveel consultants in dienst heeft dat wij qua kennis en mankracht Infor naar de kroon kunnen spannen. Er zijn wellicht talloze zelfstandige IT consultants op markt te vinden, maar aan echte Baan specialisten is nog altijd een chronisch gebrek. Wij vullen dit gat op.

Doet u ook ontwikkeling op maat van Baan?

Dat hangt van uw licentie overeenkomst af en of u een ontwikkelingslicentie of een broncode heeft. Als u één van deze overeenkomsten heeft, kunnen wij voor u ontwikkelen. Hebt u deze niet, dan kunnen wij nog altijd ontwikkelingen laten ontwerpen en uitvoeren door één van onze overzeese partners die deze Infor licenties wel heeft.

Kunt u ons ondersteunen met een onderhoudsservice contract?

Op dit moment ondersteunen wij een aantal klanten over de hele wereld. Wij hebben overeenkomsten gesloten waarin wij zorgen voor zowel de technische ondersteuning, als de functionele ondersteuning. Met een dergelijke overeenkomst heeft u, voor een vast bedrag per maand, toegang tot ondersteuning. Deze servicepakketen zijn flexibel, zo kunt u deze bijvoorbeeld ook gebruiken voor ontwikkeling; dan komen onze mensen bij u over de vloer voor gereserveerde trainingsdagen.

Bovendien beperken wij ons niet alleen tot Infor Baan – wij kunnen de rest van uw IT ook voor onze rekening nemen. Sommige van onze klanten hebben tegenwoordig helemaal geen IT afdeling meer, zij hebben ons!

Naar Onze Engelse website